A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei Helyi Csoportja a következő természetfotó pályázatokat hirdeti meg:

 

 1. Négy évszak az Alföldön

 Cél:

Az MME Csongrád Megyei Hcs FB-oldalának (https://www.facebook.com/mmecsongrad/) évszakonként cserélendő borítóképének kiválasztása a beküldött pályaművek alapján, amelyből az első három szerzőt egy szakmai zsűri választja ki.

A zsűri tagjai:

Dr. Molnár Gyula

Széll Antal

Koncz-Bisztricz Tamás

 

Fotó: Koncz-Bisztricz Tamás

 

A pályázaton induló fotós feladata az, hogy olyan pályaművet nyújtson be, amely a négy évszakot úgy ábrázolja, hogy bemutassa az Alföld természeti szépségeinek, állat-és növényvilágának szezonális változását. A négy benyújtott kép (tavasz-nyár- ősz-tél) egy pályaműnek minősül, azok értékelése is ennek megfelelően történik.

A képek mérete a Facebook borítóképének méretével és alakjával kell, hogy megegyezzen: 820x310 pixel.

A zsűri 2019. december 15-ig dönt az által anonim módon megkapott képekről, eredményhirdetés

 1. december 17.

 

 1. Az Alföld madara

Cél:

Az MME Csongrád Megyei Hcs FB-oldalának (https://www.facebook.com/mmecsongrad/ 2020-as évre szóló profilképének kiválasztása, amely a beküldött pályaművek alapján közönségszavazat útján kerül kiválasztásra.

 

A pályázaton induló fotós feladata az, hogy olyan pályaművet nyújtson be, amely az Alföldre jellemző madárfajról készült, olyan módon, amely a lehető legjobban jellemzi a tájegységet.

A profilkép jellege alapján úgy kell kiválasztani a beküldésre szánt fényképet, hogy az a méretbeli korlátok alapján is jól érvényesüljön, azaz a kis méret és a kör alakú kivágás mellett is jól mutasson. A profilkép mérete 180 x 180 pixel. (Optimális megjelenés a 160 x 160 méretnél lesz.)

Itt elsősorban egy, az Alföldre jellemző madárról várunk képet.

 

 

 Fotó: Lóki Csaba

 

 Feltételek:

A verseny nyilvános. Amatőr fotósok nevezhetnek (azaz nem hivatásos, nem ebből a tevékenységből élő, hobbifényképészek), bármilyen fényképezőgép típussal, (drónnal vagy akár mobiltelefonnal), digitálisan vagy analóg készített felvételekkel. Korosztály nincs megkötve, mindenki jelentkezését várjuk!

 

A képek etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatók (csak olyan képek nevezhetők, amelyek az élővilágban okozott károk nélkül készültek), nem készülhetnek olyan manipulációval, amely a valóságot meghamisítva mutatja be, nem sérthetnek közerkölcsöt és az emberi méltósághoz kapcsolódó jogokat.

Képelemek eltávolítása vagy hozzáadása nem megengedett!

Engedélyezett a kép megvágása, és a kép orientációjának megváltoztatása, engedélyezett továbbá a felvételek fekete-fehér átalakítása. (Természetesen meg lehet változtatni utólagosan a kép fehéregyensúlyát, expozíciót, csúcsfényeket… stb., de csak kizárólag a teljes képterületre vonatkozóan).

A beadott képek szerzői joga a pályázóé. A pályázó a kép beadásával "kijelenti", hogy a fényképet ő készítette, és hozzájárul a kép közzétételéhez, ugyanakkor a szerző tudomásul veszi és elfogadja a pályázat feltételeit.

 

Díjak

Borítókép:

 1. hely: Haraszthy László-Magyarország madarainak költésbiológiája I-II. kötet

  https://www.mme.hu/bolt/magyarorszag-feszkelo-madarainak-koltesbiologiaja-i-ii-kotet

 

 1. hely:  Palatitz Péter-Solt Szabolcs- Fehérvári Péter- Kék Könyv - A kék vércse ökológiája és megőrzése

  https://www.mme.hu/bolt/kek-konyv-kek-vercse-okologiaja-es-megorzese


 2. hely: Molnár Gyula- Az én Alföldem

  https://bookline.hu/product/home.action?_v=Molnar_Gyula_Az_en_Alfoldem&id=98914&type=22

 

Az ajándékkönyvek a szerzők által, névre szólóan dedikáltan kerülnek átadásra december közepén.

A három nyertes sorozat 2020. december végéig évszakonként „slide-show” formájában látható lesz az MME Csongrád Megyei Hcs Facebook oldalának borítóképein, a szerzők bemutatása mellett.

A három első helyezett nyer egy hétvégére szóló, ingyenes, kétszemélyes szállást a Szalakóta Látogatóközpont vendégszobáinak egyikében 2020-ban, az időpontot mindenki maga választhatja ki.

 

 

Profilkép:

A győztest közönségszavazatok mennyisége mutatja meg. A közönségszavazatok alapja az adott fényképre leadott „like”-ok száma. A fotókat egy albumba töltjük fel, amelyekre lehet szavazni.

A kép 2020. december végéig lesz látható az MME Csongrád Megyei Hcs Facebook oldalának profilképeként, a szerző bemutatása mellett.

A nyertes egy hétvégére szóló, ingyenes, kétszemélyes szállást nyer a Szalakóta Látogatóközpont vendégszobáinak egyikében 2020-ban, az időpontot maga választhatja ki.

 Mindkét pályázat benyújtási határideje 2019. december 8.

Az albumba 2019. november 15-én töltjük fel az addig beküldött profilképekkel.

Természetesen ezután is lehet beküldeni fotókat, folyamatosan bővítjük az albumot, de nyilván egyre kevesebb idő áll rendelkezésre, hogy közönségszavazatokat gyűjtsön a pályázó.

A pályaműveket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címre várjuk, kérdésekre is itt tudunk válaszolni.

 

Látogasson meg minket!

Elérhetőség